Forumrus.com
Eylül 07, 2010, 16:25:39 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: vatandaşlık hakkında  (Okunma Sayısı 366 defa)
canabis

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 14, 2010, 12:51:07 »

ben bir sey danısmak istiyorum forumda baya okudum ama kesın bi sonuc bulamadıgım ıcın konu actım
benim kız ark. rus ve biz evlenmeyı dusunuyoruz ama nıkagı yapınca o rusyaya gerı donucek ve giriş cıkısda beledıyenın bize verdıgı evrakları kımlık yerıne gecen defterı gosterıp harc ödemeden gecıcek sanırım bide bu T.C. kımlıgı(T.C. vatandaşlıgı) sanırım 5 sene olmus,şimdi biz evlendık 1 sene rusyada kaldı kaldı gerıye 4 sene kaldı dogrumudur yoksa 5 sene boyunca turkiyedemı oturması lazım bu ikmetkah ucretını 5 sene boyunca ödememızmı gerek sonra vatandaşlıkmı verıyorlar ?
mhsoylu

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2010, 13:20:12 »

5 Yılın 2,5 yıldan fazlasını Türkiye'de beraber geçirmeniz gerekmektedir...

Zurna

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2010, 16:29:59 »

evlendikten sonra 3 yildan gun aldiktan sonra esiniz turk vatandasligi hakki kazaniyor.Nerde yasadiginin bir onemi yok es durumundan dolayi hakki oluyor yani.Ve giris cikislarda ise oturma izni alirsaniz yengeye hicbir harc odemeden girer ve cikar turkiyeye.

Zurna deyip gecme zurna gibi meledirim.
sensei

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2010, 20:28:07 »

http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Vatandaslik,Turk_Vatandasliginin_Sonradan_Kazanilmasi.html

Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması
Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;
a) Aile birliği içinde yaşama,
b) Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
c) Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama,
şartları aranır.
Başvurudan sonra Türk vatandaşı eşin ölümü nedeniyle evliliğin sona ermesi halinde birinci fıkranın (a) bendindeki şart aranmaz.
Evlenme ile Türk vatandaşlığını kazanan yabancılar evlenmenin butlanına karar verilmesi halinde evlenmede iyiniyetli iseler Türk vatandaşlığını muhafaza ederler.
mhsoylu

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2010, 20:39:04 »

5 sene olmamış...

Hala 3 sene...

Ancak ben  12 ayın 6aydan fazlasını Türkiye'de geçirmesi gerekiyo diye biliyorum...

canabis

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2010, 12:25:15 »

bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederım
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!