kraliccce
|
 |
« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2008, 12:03:17 » |
|
Kullanılmış ev eşyasında gerekmez..
Bizimki de kullanılmış ev eşyası zaten...Biraz araştırma yaptım da, DHL uygun gibi görünüyor. Hem yanımızda da götürebiliriz gittiğimiz yere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rocktuel
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #21 : Kasım 11, 2008, 12:04:42 » |
|
Kullanılmış olduğunu nasıl bilecekler? Ambalajına koyup götürüyoruz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mhsoylu
|
 |
« Yanıtla #22 : Kasım 11, 2008, 13:27:32 » |
|
Arkadaşlar... DHL ile gönderirseniz, sizin gümrük işlerini halletmeniz lazım Türkiye'de... Bunun prosedürleri vardı, kullanmadığımdan ezberlediğim herşeyi unuttum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kraliccce
|
 |
« Yanıtla #23 : Kasım 11, 2008, 13:42:50 » |
|
Arkadaşlar... DHL ile gönderirseniz, sizin gümrük işlerini halletmeniz lazım Türkiye'de... Bunun prosedürleri vardı, kullanmadığımdan ezberlediğim herşeyi unuttum  Kardeş Türkiye'ye gçndermeyeceğiz zaten :) Götürebilirsek yanımızda götürmek gibi bir planımız var. DHL i seçmek istememin nedeni, dünyanın 220 ülkesine çok kısa süre içerisinde problemsiz göndermeyi taahhüt ediyor olmaları. Özel bir tarifeleri var yurtdışına mal göndermek için. Gideceği yere göre ve ne zaman gitmesini istediğine göre farklı tarifeleri var. Evinin kapısından alıp gideceğin yerde adrese teslim ediyorlar. Gümrük v.s. yi de kendileri hallediyorlar. Proforma fatura diye birşey hazırlıyorlar, bunun için de gönderilecek eşyaların fiyatlarını liste halinde onlara bildirmeni istiyorlar. Bir de ayrıca bir belge hazırlayıp gidecek eşyaların ev eşyaları olduğunu, gideceği yerde herhangibir ticari amacının bulunmadığını resmi olarak beyan ediyorlar ve sana da imzalatıyorlar. İşte bu iki belgeyle gümrükten geçerken hiçbir problem yaşamıyorlarmış. Belgelerin hazırlanması için de 4000 - 5000 ruble civarı ek bir ücret alıyorlar. Bir de adamlar kimbilir bu işi kaç defa yaptılar. Şimdilik bu kadarını öğrenebildim. Bunun dışında bir DHL ofisine gidip boş bir vaktimizde, detaylıca konuşmayı düşünüyoruz. Sonucu yeniden burada yazarız ki, herkes sebeplensin :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cavidk
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 13, 2009, 12:04:11 » |
|
olsa olsa,TIR veya DHL degil de,ozel kargo şirketleri götürür bunları.
yoksa DHL-uluslararası bir holding-sizin eşyalarınızı Allaha rızası için taşıyacağını hiç zannetmiyorum. bunların işi-insanlara geçirmektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mhsoylu
|
 |
« Yanıtla #25 : Şubat 13, 2009, 12:57:57 » |
|
Sizin yerinizde olsam, Rusya'ya mal getiren firmalara "parsiyel" için fiyat sorardım...
Ancak bu aralar taşımacılarda, firmalarda Gümrükteki sorunlardan dolayı zordalar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kraliccce
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 13, 2009, 14:05:56 » |
|
Parsiyel olarak fiyat sorunca çok uygun oluyor tamam. Yalnız tırı her istediğin zaman kaldırmıyorlar, senin gibi bir sürü insan bir sürü parsiyel kiralayıp da tır dolduktan sonra kaldırıyorlar. Üstelik tüm gümrük işlemleri v.s. sana ait, eşyaların bu işteki tecrübesizliğinden veya döküman eksikliğinden dolayı orada kalırsa tırcı peşine düşmez, ne yapayım kaldı, der ve o eşyayı orada bırakır, çünkü seninle birlikte bir sürü insanın eşyası vardır gitmesi gereken, onlar bekleyemez senin için. Sen de üzerine bir bardak su içersin.
TNT'yi araştırmadım ama DHL'i araştırdım bayağı, anladığım kadarıyla hiç başın ağrınıyor yüklerle ilgili ve adamlar sorumluluğu üzerlerine alıyorlar, tabi ki parasını da ona göre alıyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Solar
|
 |
« Yanıtla #27 : Mart 03, 2009, 17:07:44 » |
|
cumleten selamlar
bu konu ile ilgili bende arastirma yaptim. Eger esyalarinizi Turkiye'ye gondermeyi dusunuyorsaniz; Konsolosluktan alacaginiz kesin donus belgesi ile (bu belge icinde konsoloslugun istedigi bir kac evrak var) esyalarinizi rusya'dan rahatca cikarip Turkiye'ye goturebiliyorsunuz. Turkiyede herhangi bir gumruk veergisi odenmiyor, sadece elektronik aletler icin bandrol (ne demekse) parasi odeniyor. Moskova istanbul arasi tir kiralamak 1500 $ civari. Eger Turkiye'ye ev esyalarini tasimak istiyorsaniz 2-3 aile birlesip yapabiliriz :)
Baska ulkelere tasima ile ilgili olarakta (Rock bu kisim seni ilgilendiriyor) yine ayni sekilde konsolosluktan alacaginiz belge ile baska bir ulkeye esyalarinizi gumruksuz tasiyabiliyorsunuz. Ayrica bu isleri yapan bir firmanin kontaktlarini verebilirim. Benim bir arkadasim buradaki butun ev esyalarini italya/milano'ya tasidi.
Kolay gelsin....
|
|
|
|
|
|
HOLIGAN RUHUM GERI DONDU !!!!!
|
|
|
ForrestGump
asiginim renk olmayan renklerine.....
|
 |
« Yanıtla #28 : Ekim 07, 2009, 11:49:22 » |
|
Solar Bey'in bahsettigi firmanin kontaklarini bilen varmi?
|
|
|
|
|
|
life is like a box of chocolate, u never know; what u gonna get:)
|
|
|
Alsu
|
 |
« Yanıtla #29 : Ekim 07, 2009, 12:24:43 » |
|
Yurt ici (Rusya) Sborniy gruz (parsiyel) tasimalari yapan, en uygun fiyatlari ve Rusyanin 66 sehirinde termineli olan Автотрейдинг firmasi var (tlf 8-495-739-50-50).Yurtdisina tasiyan firmalar da var.Fiyatlarin monitoringini yapmadim. Her neyse sizden yukun olculerini,hacin agirligini,yer sayisini,sigortasi yapilip yapilmadigini,ambalaji gerekip gerekmedigini sorarlar ve danismanlik yaparlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Solar
|
 |
« Yanıtla #30 : Ekim 07, 2009, 17:53:38 » |
|
Solar Bey'in bahsettigi firmanin kontaklarini bilen varmi?
su anda turkiyedeyim, moskova'ya geldigimde siz bilgi olarak donerim.
|
|
|
|
|
|
HOLIGAN RUHUM GERI DONDU !!!!!
|
|
|
MFSX
|
 |
« Yanıtla #31 : Ekim 19, 2009, 11:22:53 » |
|
Arkadaslar lojistik sektorundeyim ve ozellikle kriz basladigi andan itibaren kesin donus yapan bircok arkadasa tasima konusunda yardimci olduk.Burada reklam yapmak istemedigimden ihtiyaci olan arkadaslar ozelden bana mesaj gonderebilirler.
|
|
|
|
|
|
!! Only God will Judge Me !! !! меня только Бог будет судить !!
|
|
|
|