mhsoylu
|
 |
« Yanıtla #160 : Ağustos 29, 2009, 03:58:14 » |
|
Bu paralara TR'de en iyi okullarda eğitim görme imkanı var...
Aile içi durumlarınızı bilemiyorum ama ben Rusya'da bu paraları verip çocuğuma eğitim sağlamazdım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zehra
|
 |
« Yanıtla #161 : Ağustos 29, 2009, 23:01:03 » |
|
Karar vermesi o kadar zor bir durum ki... hakikaten de bu paralara Tr deki cok iyi imkanlar saglanabilir ama tabi aile bolunmus olur sorun da bu zaten...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tarcinmoscow
SEDEN - Muhtar yardımcısı Amazon :)
|
 |
« Yanıtla #162 : Ağustos 31, 2009, 11:35:30 » |
|
Bu okul Atlantik School muymus bilginiz var mı? Eger oysa zaten o kadar pahalı ki yani bizim butcemize gore pahalı tabi... Biz buraya yeni gelen bi aileyiz.. Okul arastırıyorum halaaa.. ama sonuc alamadım ve burda okullar 1 Eylul de acılıyor, sanırım Tr ye ben ve cocugum donmek zorunda kalacagız.. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa cok seviniriz.
Zehra hanım öncelikle hoşgeldiniz. Malesef Moskova'da okul kayıtları genelde Mayıs ayında yapılıyor. Ama zalatoy seçeniya adında bir kolej var orada şansınızı deneyebilirsiniz. Ama mahallenizde bulunan devlet okulları çocuğunuzu almaz zorunda, oturumunuz olduğunu düşünerek söylüyorum. Çocuğunuz kaçıncı sınıf?
|
|
|
|
|
|
Amazon&Amazon.co ***sez***
|
|
|
Tarcinmoscow
|
 |
« Yanıtla #163 : Ağustos 31, 2009, 11:36:59 » |
|
Karar vermesi o kadar zor bir durum ki... hakikaten de bu paralara Tr deki cok iyi imkanlar saglanabilir ama tabi aile bolunmus olur sorun da bu zaten...
Ailenin bölünmesi bence çocukta negatif etki yapar ve benimdüşüncem eğitim kadar bu da çok önemli. Zehra hanım isterseniz okul işini konuşabiliriz sizinle. Hangi semtte oturduğunuzu bilmiyorum ama burada da verebileceğiniz okullar var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zehra
|
 |
« Yanıtla #164 : Ağustos 31, 2009, 19:16:37 » |
|
Sayın Tarcınmoscow,
forumdaki herkesin ilgisine cok tesekkur ederim, yaklasık 1, 2 aydır forum konularını takip ediyor ve bilgi edinmeye calısıyorum. Tartısılan konulardan cok fikir edindim, daha cok edinirsem de sevinirim. Biz esimle cocugu rus okuluna vermekten acıkcası endise ediyorduk ama burda yazılanlar ve bi iki arkadasın deneyimleri bizim kararımızı degistirdi.. Bu sabah cocugumuzu evimizin yakınındaki rus devlet okuluna yazdırdık.. aslında niye daha once sizlere danısmadıgıma pismanım, belki evimizi ve okulumuzu buna gore secerdik..Umarım memnun kalırız ve umarım kızım memnun kalır. Kızım 2. sınıfa gidecek ve okul rusca biliyor mu diye sordu biz de biraz biliyor dedik ve sorgusuz sualsiz kayıt yaptılar, saskınım.. aylardır suren ugrastan sonra bu okulun bu kadar kolay olması.. aynen de burda yazılanlar gibi.. evimize yakın olması da avantaj, insallah ogretmenini sever ve hersey yoluna girer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zehra
|
 |
« Yanıtla #165 : Ağustos 31, 2009, 19:18:18 » |
|
Bu arada ev ve okul leninski prospekt te..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tarcinmoscow
|
 |
« Yanıtla #166 : Eylül 01, 2009, 17:52:41 » |
|
Komsuyuz Zehra :) bir ara kahve icelim :) Sevindim halledebildiginize. Biz Rus egitiminden cok memnunuz umarim siz de memnun kalirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mhsoylu
|
 |
« Yanıtla #167 : Eylül 01, 2009, 17:56:31 » |
|
Ben yazacaktım komşu oldunuzu ama bana düşmez dedim..
:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tarcinmoscow
|
 |
« Yanıtla #168 : Eylül 01, 2009, 17:57:17 » |
|
Ne o kiskandin mi  :D:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mhsoylu
|
 |
« Yanıtla #169 : Eylül 01, 2009, 18:04:38 » |
|
Evet... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zehra
|
 |
« Yanıtla #170 : Eylül 04, 2009, 00:25:52 » |
|
Cocugu 1266 nolu okula yazdırdım bu okul hakkında bilginiz var mı? Ogretmeni cok yaslı bence ama sevecen biri gibi, ayrıca cocugu almaya gittim Tr ye gidicez visa icin diye anlatmaya calıstıgımda Kadın bana simdilik arkaya oturttugunu ama one alacagını soyledi.. Beden dilinden anladım :)) Sanırım ilgilenecek.. Belki de yaslı olması iyidir.. ogrencilerim odul almalı hırsı yapmaz, butun sınıftan sorumlu olmanın bilincindedir ne dersiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tarcinmoscow
|
 |
« Yanıtla #171 : Eylül 04, 2009, 07:54:19 » |
|
Okul hakkinda fikrim yok ancak ogretmenin yasi cok onemli degil. Tek fark belki biraz daha disiplinli olur ki bu da bir eksi degil arti bence. Ogretmenler cok guzel ilgileniyorlar yabanci ogrencilerlerle. Bence iciniz rahat olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
turquality
|
 |
« Yanıtla #172 : Eylül 04, 2009, 10:11:54 » |
|
Rusca`yi az bilmesinin egitim durumunu etkileme ihtimaliyle ilgili birsey soylemediler mi?Okul haricinde Rusca kursu almasi gerekiyor gibisinden.Yasi kucuk oldugundan cabuk ogrenebilir ama belkide bir donem icin Rusca takviyesi gerekebilir sanirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zehra
|
 |
« Yanıtla #173 : Eylül 10, 2009, 17:07:27 » |
|
Bisey soylemediler, ama aslında istiyorum.. Cunku ben derslerinde yardımcı olabilecegimi sanmıyorum benim de ruscam olmadıgı icin.. 1 seneye yakın aralıklı olarak ders almıs olmama ragmen.. sonucta okul egitimi farklı tabi... Okul idaresiyle yada ogretmeniyle bu konuyu konusacagım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zehra
|
 |
« Yanıtla #174 : Eylül 12, 2009, 15:09:18 » |
|
Kızımla aynı okulda turk ogrenci var mı diye merak ediyorum. Leninski Prospekt 1266 no'lu okul! Cocugu burada okuyan turk aile var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
turquality
|
 |
« Yanıtla #175 : Eylül 12, 2009, 15:18:44 » |
|
Okuldan ogrenci listesi hakkinda bilgi alabilseniz daha faydali olur aslinda.Belki forum uyesi olmayan bir aileden Turk ogrenci vardir.Ogrenci listesi guvenlik nedeniyle vermeyebilirler tabii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UKALA
|
 |
« Yanıtla #176 : Kasım 10, 2009, 18:11:23 » |
|
Kreş ve okul başlıklı bütün forum konularına sorunuma bir an önce çözüm bulmak amacıyla yazıp duruyorum. 2 yaşındaki oğlumu evimin yakınında bir devlet kreşine vermek istiyorum fakat bulamıyorum. Bu arada evim filiye giderken smitovsky caddede. Özellikle tarcinmoskow bu konularda bilginin fazla olduğunu gördüm, bilgilerini paylaşırsan çok mutlu olurum. Tabiki yardımcı olabilecek herkesten de... Şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izmirliefe
|
 |
« Yanıtla #177 : Nisan 02, 2010, 10:59:50 » |
|
Arkadaslar, bircok kiside oldugu gibi bizde de bu aralar buyuk sorun okul konusu. Oglum simdi 1834 numarali progymnasium'a gidiyor. Ya da kres iste her neyse. Cok memnunuz, yaklasik 2 yildir gidiyor. Onumuzdeki sene artik ilkokula baslayacak. Uzunca bir muddet burada mi baslasin, Turkiyeye mi doneyim? burada baslarsa 1-2 yil icinde donersek ne olur? Turkiyede uyum saglayabilir mi? Turkce okuyup yazmasi ne olacak, yil kaybi olur mu? vs vs gibi milyon tane soru isareti ile bogusuyoruz. Simdi, en azindan burada bir okula kaydini yaptirayim, (daha karar veremedik bir turlu kalacak miyiz donecek miyiz diye cunku) burada baslayacaksa en azindan okulu belli olsun, doneceksek de napalim, kaydimizi sildiririz modundayim. Okuldaki arkadaslarinin cogunun gidecegi bir okul var. Ancak devlet okulu mu, ozel okul mu anlayamadim. Moskovadaki okullarla ilgili olarak elinde bir liste olan var mi? Varsa bana yollayabilir mi? Bir de nolur bir fikir verin, arkadaslarinin gitti okula mi, yoksa eve yakin olan bir okula mi yazdirmam daha dogru olur? Bir de yari ozel okullarin oldugunu duydum bir ara, bu okullar hakkinda bilgi sahibi olan benimle paylasabilir mi? Zira ozel okullara bagislayabilecek bir servete sahip degiliz maalesef 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|